La música de Led Zeppelin "ha resistit la prova del temps", com ho demostra l'acollida de les reedicions dels seus àlbums, l'última de les quals és Physical Graffiti, va dir ahir Jimmy Page, guitarrista del grup de rock.

El músic, considerat un dels millors guitarristes de tots els temps, acaba de remasteritzar Physical Graffiti, el sisè àlbum d'estudi de la banda, un treball que li ha consumit gran part del seu temps, però que ha fet amb gran satisfacció.

Aquesta nova edició sortirà a la venda el dia 24, exactament 40 anys després del llançament original, que en el seu moment va aconseguir vendre 15 milions de còpies, a més de convertir-se en un dels àlbums amb més vendes en els anys setanta.

Aquest àlbum, qualificat com un dels millors discos dobles de la història, surt amb un disc addicional que conté set cançons inèdites, entre elles una versió primerenca de Trampled Under Foot, titulada Brady & Coke, o barreges en brut de cançons com In My Time of Dying i Houses of The Holy.

"Estic molt ocupat amb aquesta producció", va assenyalar a Efe un distès Jimmy Page, de 71 anys, amb motiu de la campanya de difusió a Londres del seu últim treball remasteritzat.

De Physical Graffiti, Page va dir que la seva cançó preferida és Kashmir, un clàssic de la banda fundada el 1968 per aquest guitarrista juntament amb el líder i solista Robert Plant, el baixista John Paul Jones i el bateria John Bonham (mort el 1980).

"La resposta ha estat fenomenal. Ha estat un projecte divertit de fer perquè sabia el que venia", va dir Page sobre Led Zeppelin.