La venda o possessió de carn bovina està penalitzada des d'ahir amb penes de fins a 5 anys de presó a l'estat indi de Maharashtra, amb capital a Bombai, després de la sanció pel president indi, Pranab Mukherjee, d'una llei de protecció animal que feia 20 anys que estava pendent d'aquesta decisió. "Moltíssimes gràcies, se-nyor president. El somni de prohibir la matança de vaques s'ha convertit en realitat", va escriure en el seu compte de Twitter el cap de Govern de Maharashtra, Devendra Fadnavis, de la formació hinduista BJP, aliada tradicional del Shiv Sena.

El BJP també és la formació del primer ministre de l'Índia, Narendra Modi -al poder des de maig de l'any passat-, que el 2012, quan governava el partit del Congrés, va definir la matança de vaques com "pecaminosa". "És trist que el Govern promogui la matança de vaques i l'exportació de carn de boví. Els nostres valors indis no ens mouen a matar la nostra mare la vaca", va escriure llavors Modi al seu bloc.

El diputat de la cambra baixa del Parlament indi Shivaji Adhalrao Patil, del Shiv Sena, ha expressat la seva satisfacció per l'aprovació de la llei "gràcies a l'arribada d'un nou Govern" a l'Índia.

"Aquesta llei és molt important perquè a l'Índia adorem la vaca, és sagrada i la tractem com a una deessa", va afegir el diputat.

Davant d'aquesta opinió, el conegut activista Tushar A. Gandhi, nét del pare de la independència de l'Índia, mahatma Gandhi, es va mostrar oposat a l'aprovació de la llei, en considerar que afecta negativament amplis sectors de la societat. "La prohibició és anti-Dalit (els coneguts com a intocables, l'escalafó més baix de la religió hindú), anticristiana i antimusulmana", ha sentenciat.