Després del rei Joan Carles, el pintor monàrquic Salvador Dalí. Una dona catalana, que es diu Maria Pilar A., ha presentat una demanda de paternitat davant els jutjats de primera instància de Madrid per tal que se li reconegui que és filla del geni empordanès. La demanda s'adreça contra els hereus del pintor, que resulta que és l'estat espanyol, al qual Dalí va instituir en hereu del seu patrimoni. Més concretament, contra el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, així com contra la Fundació Dalí.

La dona, naturalment, demana que es comprovi si el seu ADN coincideix amb el del seu suposat pare. La història que explica és la d'una intensa amistat entre la seva mare, de nom Antònia, i l'artista, que s'hauria convertit en una relació amorosa clandestina com a fruit de la qual ella hauria nascut el dia 1 de febrer del 1956.

Segons el seu escrit, la seva mare va revelar a la filla el seu origen en presència de diverses persones, incloent-hi una cuidadora, que ho va fer constar en una acta notarial. Després d'això, ella es va posar en contacte amb un biògraf i representant personal i fotògraf de Dalí i van acordar practicar una prova d'ADN per aclarir els fets. Li va enviar una mostra genètica seva i restes que deia que eren de Dalí, però no va rebre resposta. Ara vol que sigui l'Institut de Medicina Legal qui comprovi la relació.

La demanda considera que és d'aplicació del Codi Civil català, que diu que en l'exercici de les accions de filiació no cal la presentació d'un principi de prova per iniciar la causa.