Aquest dissabte passat, Solsona va tornar a reviure l'ambient del recent i polèmic Carnaval amb l'entrega del Testament, que va guanyar el solsoní Marc Torra. En total, el premi eren sis mil euros per gastar en un dia en els establiments adherits a la UBAC (Unió de Botiguers Amics del Carnaval).

Enfilat damunt la carrossa del rei Carnestoltes i enfundat en una bata típica de la festa solsonina, Torra va fer gala d'un gran sentit de l'humor i d'una generositat poc habituals en els temps que corren. La carrossa encapçalava una petita rua on també hi havia un vehicle per a l'acompanyament musical i una camioneta que, de mica en mica, s'anava omplint amb les adquisicions del guanyador, que va repartir els 6000 euros en sectors diferents: des d'una rentadora fins a unes aixades per a treballar l'hort, passant per unes sabates...

Envoltat de nebots i fills d'amics, Torra va recórrer la ciutat al ritme de música ballable, acompanyat pels membres de la junta de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona (AFCS). Una imatge reveladora de la prodigalitat de l'afortunat guanyador del Testament era la imatge entranyable de nenes, noies i dones del seu entorn amb una rosa a la mà. A més a més, la junta de l'AFCS ha explicat que Torra els va convidar a una generosa paellada; i la festa va continuar al pub Sputnik fins a altes hores de la matinada.

El sol i les temperatures benignes del passat dissabte van contribuir a fer encara més lluïda l'entrega del Testament del Carnaval, que ja s'ha convertit en un acte que ha assolit personalitat pròpia. Alguns ciutadans miraven estranyats la divertida rua, sense entendre com havia renascut la festa de la disbauxa pocs dies abans de Setmana Santa; i encara més tenint en compte la polseguera que ha provocat l'arribada del Carnestoltes en la seva darrera edició.