La duquessa Caterina, esposa del príncep Guillem, segon en la línia de successió al tron britànic, va donar a llum ahir a una nena. Segons un comunicat del palau de Kensington, la petita va arribar al món quan passaven 4 minuts de 2/4 de 8 del matí a l'hospital Saint Mary de Londres, en presència del príncep Guillem. Va pesar 3,7 quilos i tan ella com la mare es trobaven perfectament. De fet, al voltant de les 7 de la tarda tots tres ja van abandonar l'hospital.

Caterina, que duia un vestit blanc i groc, va posar davant les càmeres amb la seva filla adormida als seus braços i acompanyada del seus espòs, i posteriorment van tornar a entrar al centre hospitalari per preparar la seva marxa. Pocs minuts després, van tornar a sortir amb la nena en una cadireta de cotxe, que van posar al Range Rover negre que el propi Guillem va conduir fins al palau de Kensington, residència oficial de la família a Londres.

S'espera que la jove família, inclòs el primogènit, el príncep Jordi, passin almenys una nit en el palau abans d'instal·lar-se en la seva mansió Anmer Hall del comtat de Norfolk, on Guillem, que està de baixa, treballa com a pilot d'ambulàncies aèries i on passaran la major part del seu temps en família a partir d'ara.

La nena, quarta en la línia de successió i cinquena besnéta de la sobirana, és la germana menor del príncep Jordi, nascut el 22 de juliol de 2013 i tercer en la línia successòria de la corona britànica.

La duquessa de Cambridge va ser ingressada a l'ala privada de l'hospital de Saint Mary, al centre de Londres, a les 5 de la matinada de dissabte amb les primeres contraccions, i ha va donar a llum a la seva filla en menys de tres hores.

Guillem, de 32 anys, i Caterina, de 33, van arribar a l'hospital amb cotxe des del palau de Kensington, on tenen la seva residència oficial a Londres, a l'apartament 1A, mentre que el seu primogènit es va quedar amb els seus cuidadors.

En la secció privada d'aquest mateix hospital, la duquessa ja va donar a llum al príncep Jordi, ara fa prop de dos anys.

Caterina, que va sortir de comptes la setmana passada, ha estat atesa en el part per Guy Thorpe-Beeston, el seu ginecòleg, i per Alan Farthing, ginecòleg de la Reina, entre altres especialistes que també van fer guàrdia.

Encara que els ducs de Cambridge no van voler saber abans del part el sexe del bebè, les cases d'apostes auguraven per majoria que seria nena, i el propi príncep Carles, avi de la petita, va expressar aquesta preferència durant una conversa en un acte oficial.

En conèixer-se la notícia del naixement, van començar a arribar les felicitacions, entre elles la del primer ministre britànic, David Cameron, que va dir que estava "encantat per ells", i el viceprimer ministre, Nick Clegg, que els va desitjar "el millor".