El cantant espanyol Julio Iglesias ha estat reconegut amb el títol de doctor honoris causa pel prestigiós Berklee College of Music de Boston (EUA), que l'ha considerat com "la figura més celebrada de la música llatina". L'artista, de 71 anys, va rebre el reconeixement en la cerimònia de graduació del centre, abillat amb toga i birret com un estudiant més, al costat de 900 joves de 62 països.

La influent institució, especialitzada en música contemporània, destaca que Julio Iglesias és un dels deu artistes més reeixits del món, amb més de 300 milions de discos venuts durant una carrera de gairebé cinc dècades.

El primer músic que va rebre aquest reconeixement va ser Duke Ellington el 1971, al que van seguir altres grans figures musicals com Aretha Franklin, David Bowie, Juan Luis Guerra, Paco de Lucía i Plácido Domingo.

El títol honorífic de doctor es concedeix pels assoliments i influència en la música, així com per l'aportació constant al "desenvolupament de la cultura nord-americana i internacional".

Aquest any, juntament amb Julio Iglesias, van rebre el títol de doctor honoris causa el director executiu de Sony Doug Morris, la cantant Dee Dee Bridgewater i el músic Harvey Mason.

Durant la seva carrera musical, Julio Iglesias ha aconseguit dos rècord Guinness: el 1983 es va convertir en el cantant que va vendre més discos en més llengües diferents de la història, i el 2013 va passar a ser el cantant llatí (home) amb més vendes.