Dues noves cries de goril·la han nascut al Zoo de Barcelona, que són una néta i una besnéta del Floquet de Neu, el goril·la albí del qual els seus descendents no han heretat el pelatge blanc. Segons ha informat avui el Zoo de Barcelona, les mares de les dues noves cries són una filla i una néta del Floquet de Neu, i amb aquests dos naixements ja són tres les cries de goril·la nascudes en el zoo barceloní en els últims dos mesos, després del naixement d'Akiba el mes de març.

"Aquests tres naixements indiquen la vitalitat del grup i la bona labor dels professionals que se'n fan càrrec", van destacar fonts del zoològic. Les dues noves cries es troben en perfecte estat de salut segons les primeres exploracions dutes a terme pels seus cuidadors, i tant la seva evolució com la de les mares està sent molt positiva. La primera de les cries va néixer l'1 de maig. La seva mare, Machinda, és la goril·la més veterana del Zoo de Barcelona, amb 37 anys, i és filla del Floquet de Neu. A causa de la seva experiència, és una mare que dóna a la seva cria totes les atencions necessàries i que l'alleta perfectament, van assenyalar els cuidadors. El pare és Chebo, que també ho és d'Akiba, "i se'l veu content i alerta protegint la seva filla", segons els responsables de cuidar-lo.

El segon naixement es va produir al cap de dos dies, el 3 de maig. La mare és Ntua, néta del Floquet, que, amb quasi 9 anys, ha tingut la primera filla, però, "encara que es nota la seva inexperiència, l'atenció que dedica a la seva filla està sent exemplar".