La Fiscalia Anticorrupció ha demanat 4 anys i 10 mesos de presó per al cantant José Ramón Márquez, Ramoncín, per la suposada emissió de factures falses que carregava a la Societat General d'Autors (SGAE) per serveis inexistents i a través de les quals presumptament va obtenir 57.402 euros. La petició de pena per a Ramoncín s'ha conegut poc després que aquest anunciés la cancel·lació del concert que tenia previst oferir dissabte que ve a Madrid, advertint que no actuarà a Espanya fins que "no em pugui penjar un cartell a l'esquena en el qual es llegeixi: innocent".

En el seu escrit d'acusació, el fiscal José Miguel Alonso demana per al cantant, que va formar part de la junta directiva de la SGAE entre 1998 i 2007, dos anys i deu mesos pel delicte d'apropiació indeguda i dos anys més pel de falsedat documental, així com una multa de 13.924 euros per delicte societari. El fiscal demana la mateixa pena per a l'exdirector general de la SDAE -filial digital de la SGAE- i capitost d'aquesta trama, José Luis Rodríguez Neri.

Per aquests mateixos fets sol·licita també dos anys i nou mesos de presó per a l'exsecretari general de la SGAE Pablo Antonio Hernández Arroyo, i dos anys per a l'exdirector general de l'entitat Enrique Loras, així com multes de 40.356 i de 20.886 euros, respectivament, per administració fraudulenta.

En concepte de responsabilitat civil, el fiscal reclama que Ramoncín indemnitzi la SGAE amb 50.912 euros, una quantitat de la qual respondrà solidàriament Neri fins a la quantia de 43.950 euros.

Segons el relat del fiscal, Ramoncín i "el seu amic" Neri, "amb l'exclusiu objectiu de procurar-un lucre il·lícit", van elaborar documents d'aparença legal per sostreure fons de la SGAE mitjançant cinc operacions, amb què va obtenir 57.402 euros. Tot això, afegeix, al marge dels 121.159 euros que devia el cantant a l'entitat en concepte de bestretes a compte dels drets d'autor. El cas SGAE el va obrir el 2011 Baltasar Garzón arran de l'operació en què van ser detinguts el president del consell de direcció de la SGAE, Teddy Bautista, el seu director general, Enrique Loras, i el director financer, Ricardo Azcoaga.