Les Forces Aèries britàniques investiguen un incident en el qual un membre de la unitat d'acrobàcies coneguda com els Diables Vermells va salvar a un altre company al que no se li va obrir el paracaigudes en ple salt, segons van informar ahir fonts militars.

El succés va ocórrer el divendres en un esdeveniment festiu organitzat en la localitat de Whitehaven, al comtat de Cumbria (nord-oest d'Anglaterra), i les imatges han donat la volta al món per la seva espectacularitat.

Un portaveu de l'Exèrcit britànic va indicar que les autoritats castrenses han obert una recerca per determinar per què no es va obrir correctament el paracaigudes de l'especialista, la primera vegada, va dir, "que això succeeix en 25 anys" de servei del cos.

"Un company el va agafar durant la caiguda i el va portar fins al moll i tots dos homes estan sans i estalvis. El nostre protocol de seguretat va funcionar perfectament i agraïm enormement la rapidesa amb la qual els responsables del port de Whitehaven els van treure de l'aigua", va agregar la font.

Quan un dels saltadors es va adonar que el seu company tenia dificultats se li va acostar per descendir junts i caure al mar. Cal destacar la perícia i la sang freda mostrada per tots dos per maniobrar després amb seguretat.