Mor Juli Soler, artífex junt amb Ferran Adrià d'El Bulli
Ha mort aquesta matinada a l'edat de 66 anys
Aquesta matinada ha mort Juli Soler a l'edat de 66 anys. Nascut a Terrassa, Soler va ser l'artífex junt amb Ferran Adrià d'El Bulli de Roses, considerat el millor restaurant del món. Amb el tancament d'El Bulli, Soler va dedicar-se a ElBulliFoundation i, el 2012 després que se li diagnostiqués una malaltia neurodegenerativa, va retirar-se del projecte per centrar-se en la seva recuperació.
Adrià va arribar a la cuina d'aquesta establiment quan Soler ocupava el càrrec de director i tots dos es van associar per desenvolupar un nou concepte gastronòmic que va acabar ple de reconeixements internacionals.
Després de tots aquests èxits, els responsables d'El Bulli van decidir donar un nou gir al seu projecte i van idear una fundació que ocuparia el mateix espai que el restaurant i que es dedicaria a la investigació culinària.
Juli Soler, nascut el 31 de maig a Terrassa (Vallès Occidental), ha mort a causa d'una malaltia neurodegenerativa contra la qual ha combatut els últims anys.
La família de Soler i el propi mort han mantingut l'evolució de la malaltia en l'àmbit íntim, encara que durant aquest temps han rebut sempre mostres de suport de Ferran Adrià i de diferents persones vinculades a la gastronomia.
Soler va rebre un guardó de reconeixement el mes passat per part de l'Estació Nàutica de Roses.
Els empresaris d'aquesta localitat de la Costa Brava premiaven així la trajectòria de Juli Soler i la seva vinculació al municipi en l'àmbit gastronòmic.
Més a Gent
-
Alejandra Marisa: així és la model de 60 anys guanyadora d'un certamen de Miss Univers a l'Argentina
-
María del Monte fa 62 anys, però no és feliç: "No són dies fàcils"
-
Ana Boyer i Fernando Verdasco, pares del seu tercer fill
-
Rosalía visita per sorpresa els infants amb càncer de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona