Segueix-nos a les xarxes socials:

Un concurs internacional premia un treball sobre l'energia de l'escola d'Olost

El projecte, d'alumnes de 3r, ha estat el guanyador a nivell estatal d'un certamen que aplega 9 països

Un concurs internacional premia un treball sobre l'energia de l'escola d'Olostendesa

Un treball elaborat pels alumnes de tercer de primària de l'escola Terra Nostra d'Olost ha obtingut el primer premi a nivell estatal del concurs PlayEnergy, que Enel organitza als nou països d'arreu del món en què opera el grup. Els alumnes guardonats han viatjat fins a Itàlia per assistir a l'entrega de premis, que s'ha fet en el marc de l'Expo de Milà.

Aquesta era l'onzena edició dels premis, que conviden els alumnes a reflexionar mitjançant tallers i treballs sobre qüestions vinculades a l'eficiència energètica i les ciutats intel·ligents. A Espanya, aquests tallers s'han desenvolupat a través del programa Endesa Educa, en què han participat més de 25.000 alumnes de tot l'estat durant el curs 2014-2015.

A nivell estatal, Endesa guardona els tres millors projectes, i el guanyador ha estat el de l'escola d'Olost, que porta per nom "Ús responsable de l'energia", i analitza l'ús i l'aplicació de diferents fonts energètiques en l'àmbit local per intentar aprofitar millor els recursos. Entre els tres premiats a Espanya, s'han repartit 11.000 euros en infraestructures elèctriques per a les escoles, i diversos dispositius portàtils per als alumnes i tutors.

A escala internacional, el projecte de l'escola Terra Nostra ha estat un dels seleccionats entre més de 3.884 treballs d'escoles dels 9 països participants en el concurs, que ha tingut la implicació de gairebé 120.000 alumnes.

En aquesta edició del PlayEnergy, també s'han premiat projectes d'escoles d'Itàlia, Xile, Rússia i Romania.

Prem per veure més contingut per a tu