Segueix-nos a les xarxes socials:

Una investigació confirma que l'Alzheimer es podria combatre amb fàrmacs

En les proves, un model de ratolí va mostrar millores en aprenentatge, memòria i capacitat de relació

Bloquejar un receptor anomenat GPR3 pot ajudar a eliminar una placa tòxica que s'acumula al cervell dels malalts d'Alzheimer, segons un nou estudi publicat per la revista Science Translational Medicine. El treball, realitzat en quatre diferents models genètics de ratolí amb la malaltia, suggereix la possibilitat que el receptor GPR3 permeti oferir una resposta farmacològica a l'Alzheimer.

L'equip, dirigit per Yunhong Huang, del Centre per a les Malalties Biològiques de Leuven (Bèlgica), assegura que les acumulacions anormals de fragments d'una proteïna coneguda com amiloide danya els cervells dels pacients amb Alzheimer, que és la causa més comuna de la demència degenerativa de les persones.

Més de la meitat dels fàrmacs existents per tractar aquest mal tenen com a finalitat atacar aquest receptor, acoblat a la proteïna G, però, de moment, no hi ha un tractament que ajudi a revertir la malaltia, tot i que la investigació de l'equip de Yonhong pot ajudar a desenvolupar nous i més eficaços tractaments.

En les proves de comportament, un model de ratolí va mostrar millores en aprenentatge, memòria i capacitat de relació.

Prem per veure més contingut per a tu