Segueix-nos a les xarxes socials:

Creen sabates amb GPS al Japó per trobar avis amb demència perduts

L'aparell avisa quan el portador s'allunya més d'una distància establerta de la porta de casa seva

Una companyia nipona ha creat unes sabates amb GPS especialment ideades per ajudar a localitzar persones grans amb demència, que són propenses a perdre's i a acabar deambulant sense saber com tornar a casa.

Les sabates batejades com a GPS Dokodemo Shoes porten un localitzador instal·lat a l'interior de la sola de la sabata esquerra i permeten conèixer la posició de l'usuari a través de dispositius com telèfons intel·ligents i ordinadors després de compartir el número d'identificació del terminal i una contrasenya.

"Tenim experiència en la recerca de malalts amb demència perduts, i sabem que aquest tipus de persones no utilitza telèfons mòbils, penjolls ni rellotges, però sabates... Per això vam decidir crear uns amb sistema de localització GPS", ha explicat avui a Efe un portaveu de Wish Hills, creadors del calçat.

El localitzador s'associa a un dispositiu que envia notificacions quan l'ancià s'allunya més de 50, 100 o 500 metres de casa, dependent del valor que estableixi cada un, segons va explicar aquesta font. A més, mostra la posició de l'usuari en un mapa perquè sigui més fàcil anar a buscar-la, entre altres funcions.

La companyia, que aspira a "salvar vides" amb aquestes sabates, assegura que el producte està tenint bon resultat i s'està venent molt bé, "principalment entre dones d'uns 50 anys que tenen algun progenitor amb demència".

Les sabates costen 35.000 (uns 266 euros/285 dòlars) i es troben únicament disponibles al Japó, un país en què gairebé un quart de la població supera els 65 anys. La demència implica deteriorament de la memòria i la capacitat per realitzar activitats de la vida diària.

Prem per veure més contingut per a tu