Segueix-nos a les xarxes socials:

Ratpenats: els uns se'ls mengen i els altres els duen a l'hospital

Una pel·lícula mostra la diversa relació humana amb aquests animals

Ratpenats: els uns se'ls mengen i els altres els duen a l'hospital

Dos científics i un càmera han recorregut cinc continents durant tres anys per descobrir les curioses relacions dels ratpenats amb els humans: a Indonèsia se'ls mengen guisats, a Austràlia se'ls cuida amb cura paternal en "gàbies bressol" i a Texas (EUA) o Zàmbia fascinen el turista.

"És un 'reality show', no un documental de naturalesa", explica el doctor en biologia Carles Flaquer, que es barreja i cola amb innocent desimboltura entre les gents i històries que es creuen en el seu camí. Un camí bastant llarg: més de 50.000 quilòmetres.

Flaquer i l'ambientòleg Xavier Puig van visitar hospitals de ratpenats a Austràlia, vampirs a Mèxic, cuines del mamífer volador a Bali (Indonèsia), projectes de conservació a França i Catalunya, llocs de peregrinació per observar-los en Texas i rutes turístiques més desconegudes per al gran públic a Zàmbia.

A part de ser tots dos experts en ratpenats, van triar aquest animal alat per la seva singular capacitat d'adaptació. Habita a qualsevol part del món, excepte en els pols. La cinta, de 50 minuts, que s'estrenarà el dia 15 de desembre, posa el focus en què són les tradicions i les realitats culturals les que finalment determinen les interaccions amb un mateix fet natural, afirma el biòleg. L'aventura no ha estat exempta de dificultats d'índole econòmica.

Prem per veure més contingut per a tu