Segueix-nos a les xarxes socials:

La psicoanàlisi és obsoleta per tractar els nens autistes

La veritable causa del trastorn no és un conflicte intern emocional

La psicoanàlisi és obsoleta per tractar els nens autistesregió7

La directora de l'Associació Aprenem, de famílies que vetllen per la inclusió de persones amb trastorns de l'espectre autista, Lidia García, ha denunciat que Catalunya és l'única comunitat i dels pocs territoris d'Europa que continua aplicant la psicoanàlisi com a tractament per als nens i adolescents amb autisme.

Segons García, hi ha estudis que demostren que la teràpia de la psicoanàlisi "és obsoleta científicament" perquè parteix de la idea que l'autisme és degut a un conflicte intern emocional del nen; en canvi, la psicoeducació busca "donar instruments als nens perquè puguin millorar".

La directora d'Aprenem ha assegurat que els resultats de la intervenció psicoeducativa són sorprenents: "els nens avancen, aprenen, milloren, es comuniquen i són més feliços". Per això, García ha fet una crida a la Generalitat de Catalunya, que "no està aplicant el Pla d'Atenció a l'Autisme", perquè desplegui "equips multidisciplinaris de professionals que treballin conjuntament salut, educació i benestar social".

"Necessitem intervenció terapèutica especialitzada per part dels serveis de Salut, tenir al nostre abast els recursos necessaris en l'àmbit de l'ensenyament perquè hi hagi inclusió educativa i que Benestar Social doni suport i orientació a les famílies", ha reclamat.

Malgrat tenir una prevalença de l'1 % entre la població infantil, l'autisme continua sent un gran interrogant, ja que se'n desconeix en gran mesura les causes i repercussions.

Prem per veure més contingut per a tu