Veïns, pares d'alumnes i professors de l'escola rural de Sant Quirze Safaja han treballat plegats aquest cap de setmana en l'adequació d'un dels tres mòduls del centre, per mirar que sigui més funcional i millorar-ne la confortabilitat. En total, uns 25 voluntaris van col·laborar en les diverses tasques coordinades pel personal de la brigada municipal, entre les 10 del matí i les 6 de la tarda de dissabte.

El projecte consisteix a condicionar l'interior dels mòduls prefabricats perquè no hi faci tan fred, i dotar-los de mobiliari fet de peces modulars i mòbils, tenint en compte que no s'hi poden penjar estructures de gaire pes. I tot mitjançant la utilització de material reciclat. És una iniciativa de l'AMPA de l'escola, en col·laboració amb l'Ajuntament i el vistiplau del departament d'Ensenyament, davant la perspectiva que fins al 2020 no s'entrarà a la llista d'espera per a la construcció d'un nou centre.

Dissabte es van folrar amb fusta reciclada dues parets del mòdul, les que donen a la zona més humida i propera al riu, i es va pintar part de l'estructura. La feina es vol completar amb l'adequació del mobiliari i d'una zona de gespa per a la lectura en un racó, que es farà un altre cap de setmana proper però per concretar, segons fonts de l'Ajuntament. També hi ha la intenció d'intervenir en els altres dos mòduls de l'escola abans d'acabar el curs.

Pares, mestres i Ajuntament valoren molt positivament la iniciativa, en tractar-se d'un projecte integral i participatiu, en què els alumnes veuen com els pares també s'impliquen en la seva escola.