Un jutge dels Estats Units ha rebutjat la petició formulada pels advocats del còmic Bill Cosby de tancar la causa judicial oberta en contra seu per drogar i agredir sexualment una dona el 2004, suposadament, a la seva mansió de Filadèlfia (Pennsilvània).

"Per la present sentència, no existeix base per a concedir l'alleujament sol·licitat", va indicar en la vista celebrada aquest dimecres el jutge de l'estat de Pennsilvània Steven O'Neill, davant la qual cosa el veterà actor de 78 anys, present a la sala, no va tenir cap reacció visible, ha informat The Philadelphia Inquirer.

Tot i que la defensa de Cosby va assegurar que apel·larà la decisió, el camí s'ha aplanat perquè, per primera vegada, s'iniciï un procés penal contra l'artista per drogar i abusar sexualment de desenes de dones durant diverses dècades, un assumpte que ha sortit a la llum en els últims anys.

La primera dona demandant que podria portar l'actor al banc dels acusats en aquest cas és Andrea Constand, una antiga treballadora de la Universitat de Temple (Pennsilvània) que sosté que, una nit a principi del 2004, l'artista la va drogar i violar a la seva mansió de Filadèlfia.