Les cendres de Renato Bialetti, mort la setmana passada i conegut per popularitzar la màquina moka, van ser dipositades durant el seu funeral en una urna amb forma de cafetera, segons van informar ahir mitjans locals.

El comiat d'aquest empresari italià es va celebrar dimarts i van ser els seus tres fills que van portar a l'altar de l'església on va tenir lloc el funeral les cendres del seu pare dins d'una cafetera metàl·lica de grans dimensions.

Al final de l'acte, l'objecte va ser introduït en el panteó familiar del cementiri d'Omegna (nord), el poble natal del difunt. D'aquesta manera els familiars i éssers estimats de Bialetti han recordat la figura d'un empresari innovador. La imatge romandrà vinculada a la cafetera moka, sobretot pel seu logotip, un homenet de gran bigoti inspirat en ell.

Nascut a Omegna, Bialetti va heretar l'empresa del seu pare, que el 1933 havia inventat en la mateixa localitat la màquina de cafè.

Acabada la Segona Guerra Mundial va prendre els comandaments de la companyia per llançar-la a la fama. Va apostar per augmentar la producció industrial de l'empresa i per incrementar la inversió en campanyes publicitàries per fer coneguda la marca no només a Itàlia sinó més enllà de les seves fronteres.

Com a resultat, la màquina moka s'ha convertit en un objecte indispensable en moltes llars de tot el món i fins i tot en tota una obra d'art, en estar exposada en cèlebres museus com el Moma de Nova York.