Els Tirallongues de Manresa i els Salats de Súria van actuar diumenge al matí a la Festa Major de Callús. D'altra banda, els Castellers de Berga van ser a Centelles.

L'actuació a Callús va començar a les 12.30 del migdia davant l'ajuntament, i els Salats de Súria van obrir plaça descarregant el 2 de 6 lleuger amb una estrena al pis de dosos. A la segona ronda, van defensar -i descarregar- el 3 de 7, castell en el qual es va estrenar el terç de la rengla. A la tercera ronda, van descarregar el 3 de 6 amb pilar, en el qual van pujar castellers poc habituals. Van tancar l'actuació amb un bon pilar de 5 i un pilar de 4. Els Salats assenyalen que aquesta ha estat "una bona actuació de cara a la Festa Major de Súria", que serà el pròxim 9 de juliol i que tindrà la presència dels Castellers de Cerdanyola i Nyerros de la Plana.

Per la seva banda, els Tirallongues de Manresa van descarregar a Callús un 3 de 7 en la primera ronda, un 4 de 6 amb agulla en la segona; i una torre de 6, en la tercera. Van acabar l'actuació amb un pilar de 5 i un altre de 4. Val a dir que els pilars d'entrada tant dels suriencs com dels manresans no va alçar-se a l'inici de la diada, sinó entre rondes castelleres per tal de coordinar-se amb la diada gegantera programada també per diumenge al migdia. Tots els castells dels Tirallongues van pujar bé, segurs i van ser descarregats sense cap complicació. La propera actuació dels manresans serà el dissabte 23 de juliol a Blanes, acompanyats dels Castellers de l'Alt Maresme, els Maduixots.

D'altra banda, els Castellers de Berga van ser diumenge a Centelles, juntament amb Sagals d'Osona i Marrecs de Salt. Era la primera vegada que coincidien en una actuació amb la colla gironina. Els berguedans van descarregar dos pilars de 4, el 4 de 7, el 3 de 7, el 4 de 6 amb agulla i el pilar de 5. Una bona actuació sota un sol de justícia. El millor castell dels Sagals d'Osona va ser el 2 de 7 (que han descarregat per primer cop enguany) i els Marrecs de Salt van signar una excel.lent actuació descarregant el 3 de 8, el 4 de 8 i el 5 de 7. La propera actuació dels Castellers de Berga serà el diumenge 10 de juliol a Bagà.