Segueix-nos a les xarxes socials:

Així funcionen les parades d'autobús antiassetjament

Sis dones estrenen un servei pioner que volen reduir la distància que han de caminar soles de nit

Així funcionen les parades d'autobús antiassetjament

Un total de sis dones van recórrer a les parades d'autobús a demanda durant les dues primeres nits de funcionament del servei a Vigo, la darrera ciutat que les ha posat en marxa. Però, exactament, en què consisteix aquesta iniciativa?

Les parades de bus antiassatjament van sorgir a Nantes el 2015 de forma experimental i s'han estès a Bordeus i a la regió de París. A Catalunya, Terrassa va ser el primer municipi a provar-ho i Bilbao es va sumar a principis de gener. Hi ha més ciutats basques que ho estan estudiant.

Les dones poden baixar-se a partir de les 22.30 hores entre dues parades. El servei està actiu de dilluns a diumenge en totes les línies diürnes i els tres autobusos nocturns. El seu funcionament és molt senzill. La persona que ho sol·liciti ha d'informar el conductor i quedar-se en els seients davanters per arribat el moment avisar i sortir del vehicle per la porta més pròxima al pilot.

A Vigo, les dones que ja l'han fet servir eren usuàries que viatjaven soles i van demanar baixar enmig de la ruta per quedar-se més a prop del seu destí i reduir la distància que havien de caminar soles. El perfil de les beneficiàries és molt variat, amb edats d'entre 23 i 52 anys, segons ha revelat l'alcalde, Abel Caballero, en realitzar una valoració molt positiva del primer cap de setmana d'aplicació de la mesura.

El Concello treballarà ara a donar-li major difusió a aquest canvi perquè pugui beneficiar un major nombre de viatgers. "Anaven soles i van optar per baixar abans per quedar-se més a prop del seu destí", destaca Caballero, que reitera la seva disposició a què persones grans, amb mobilitat reduïda o joves puguin també recórrer a aquest nou servei que ha convertit Vigo en una de les tres primeres ciutats espanyoles a sumar-se a les parades antiassetjament.

Prem per veure més contingut per a tu