Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor l’àvia paterna de la reina Letícia, Menchu Álvarez

La locultora sempre es va definir com una «radiofonista de províncies»

Mor l’àvia paterna de la reina Letícia, Menchu ÁlvarezEP

L’àvia de la reina Letizia, Menchu Álvarez del Valle, ha mort aquest 27 de juliol als 93 anys. Menchu Álvarez del Valle, nascuda a Santander el 16 de gener de 1928, va ser una de les veus més populars de la ràdio asturiana. Sempre es va definir a si mateixa com una «radiofonista de províncies» i va treballar durant més de 40 anys en cadenes com Radio Asturias, Radio Oviedo, La Voz del Principado, Radiocadena Española i Ràdio Nacional d’Espanya.

Va residir a Oviedo des dels 16 anys fins que va decidir traslladar-se amb el seu marit, José Luis Ortiz, mort el 2005, a Sardéu, on va estiuejar durant la seva infància i joventut Letizia Ortiz. Menchu Álvarez del Valle va rebre el Premi Nacional de Ràdio, atorgat per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Radiofòniques d’Espanya.

La locutora va ser presidenta de l’Associació de RTV d’Astúries durant el període 1974-1980 i també promotora del I Congrés Confederal de la FARTV (Federació Asturiana de Ràdio i TV), que es va celebrar a Oviedo el 1978. Entre els seus molts reconeixements professionals hi ha dos premis Antena d’Or, la Copa al Mèrit Radiofònic del Consell Superior de Relacions Públiques d’Espanya i el Micròfon d’Honor de l’Associació Professional Espanyola d’Informadors de Premsa, Ràdio i Televisió.

Prem per veure més contingut per a tu