Segueix-nos a les xarxes socials:

La Rejoguina celebra una dècada salvant vides amb joguines 'velles'

La Rejoguina celebra una dècada salvant vides amb joguines 'velles'josep rojas

La Rejoguina, una iniciativa nascuda dins el Moviment del País de l'Arc Iris, que organitza la comunitat de Sant Egidi, arriba enguany a la 10a edició. Deu anys, tal com explica Pere Sobrerroca, salvant la vida des de Manresa de centenars d'infants de l'Àfrica amb el gest de recollir joguines velles, reciclar-les i vendre-les. Com? Utilitzant els diners que es recullen amb la venda d'aquestes joguines per què mares seropositives embarassades puguin rebre la teràpia retroviral i fent possible la inscripció dels infants africans al registre, gest amb el qual passen de la situació de no existir a la d'existir i poder gaudir, així, de la sanitat, evitar convertir-se en nens soldats i rebre una educació.

Ahir al matí, a l'Escola de Pau de la Balconada, com cada dissabte entre les 11 i la 1 del migdia, una cinquantena de nens (al moviment n'hi ha un centenar i de totes les condicions) es dedicaven a netejar, reparar i, evidentment, a provar les joguines de segona mà que ja els han arribat les darreres setmanes i que encara s'hi poden portar durant tot aquest mes en el mateix horari. Les que no serveixen es desmunten i es porten a la deixalleria havent separat els materials per ser respectuosos amb el medi ambient. Feta la selecció, aquesta joguines es vendran en una parada durant la Fira de Santa Llúcia (12 i 13 de desembre, plaça Major) i el 2 de desembre (tot el dia, a la plaça de Sant Domènec.

En tots aquests anys, la solidaritat dels més petits, que són els grans protagonistes de la iniciativa, ha aconseguit recollir a l'entorn dels 18.000 euros per ajudar d'altres infants del tercer món.

Prem per veure més contingut per a tu