Una falsa alarma d'incendi va originar, durant prop d'una hora, llargues cues de vehicles a la carretera de Vic de Manresa. Els fets van ocórrer pels volts de 3/4 de 7 de la tarda, quan els serveis d'emergència van rebre l'avís d'un veí que alertava que hi havia foc al número 69 de la carretera de Vic. Com a mesura preventiva, tres dotacions dels Bombers, una ambulància del SEM, així com diversos vehicles de la Policia Local de Manresa i dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets.

Seguint el protocol d'emergència i en no veure foc des de l'exterior, els Bombers van trucar als timbres dels quatre pisos que componen el bloc i no van trobar cap veí. Tot seguit, van pujar per les escales de l'edifici fins a les golfes. Després de comprovar que no hi havia foc, van entrar al tercer pis, "que tenia les claus posades al pany", segons va explicar a aquest diari un dels bombers que va treballar en l'operació, on tampoc no van trobar cap indici d'incendi. Seguidament van entrar al segon pis per l'exterior de l'habitatge mitjançant l'autoescala d'un dels vehicles de Bombers, però també van trobar-lo buit. Després de rastrejar tot l'edifici, format per quatre plantes i quatre pisos, a 2/4 de 8 del vespre és va donar per finalitzat el servei.

Com a conseqüència de l'ampli desplegament dels serveis d'emergència, la Policia Local de Manresa va tallar el trànsit de vehicles a l'altura de l'habitatge on hipotèticament hi havia el foc. Després de fer ús de l'autoescala del vehicle de Bombers es va procedir a donar pas alternatiu entre els dos sentits del vial. Quan faltaven cinc minuts per a les 8 del vespre, els serveis d'emergència van abandonar l'habitatge i es va restablir la circulació. Malgrat això, encara van haver de passar uns quants minuts perquè la circulació de vehicles a la carretera de Vic resultés més fluïda.

Segons van informar fonts de la Policia Local de Manresa, a banda de l'incident a la carretera de Vic, ahir a la tarda també es van produir retencions als accessos a la ciutat per la façana sud amb motiu de les obres a la rotonda de Sant Marc i la col·locació del segon tram de la passarel·la de les Escodines a la via de Sant Ignasi.

D'altra banda, ahir també es va produir una falsa alarma d'incendi al número 30 del carrer de Doctor Zamenhof de Manresa. En aquest cas, pels volts de la 1 del migdia, un endoll es va cremar i va fer saltar l'alarma d'incendis del bloc de pisos.