La fira Exponeu Extrem està consolidant en aquesta edició l'aposta de l'any passat, conjugar les propostes comercials amb les exhibicions d'esports de neu i d'aventura. "L'edició anterior era una prova per veure com anava aquesta associació, i aquest any hem decidit repetir-la després de la bona acollida que vam registrar", va explicar Jordi Massanés, president de la comissió organitzadora de l'Exponeu Extrem.

Les mostres van tenir en la rampa per a esquí i surf de neu un dels reclams més espectaculars. Però també hi havia el muntatge interior d'espeleologia i el circuit de skate, que feien del recinte firal una composició molt atractiva i que permetia reunir especialistes, aficionats i encuriosits que plantejaven iniciar-s'hi. Una simbiosi entre "oferta comercial, esportiva i lúdica", segons Massanés, que, en la jornada d'ahir, demostrava que pot funcionar. "Aquest és el camí per repensar i reinventar les fires", va afirmar clar Jordi Massanés, que va afegir: "en el nostre cas, estem veient que, si oferim material d'esports de neu, la clau és portar els esportistes aquí".

L'atractiu de l'exterior

És el segon cop que s'instal·la la rampa de neu a la fira. Tot i que és una aposta arriscada, sobretot per si el temps no acompanya, aquesta incorporació "obre una porta a la fira, ja que s'aprofita tot l'espai exterior", va destacar el president de la comissió organitzadora. I la rampa prenia un aspecte imponent a fora del palau, amb 6 metres d'alçada per 26 de llargada. De neu, però, n'hi havia molt poca.

La rampa és recoberta per un material lliscant, l'snowflex, que permet obtenir una superfície per practicar esports de muntanya en qualsevol lloc i en qualsevol època de l'any. "Avui ha nevat a Manresa", somriu Òscar Alberch, de l'empresa vigatana Big Events, que ha muntat la rampa i va organitzar el segon Obert de Freestyle d'esquí i surf de neu. "De fet, és un esdeveniment urbà, ja que no té lloc a la muntanya, és una distinció important", va precisar Alberch. La jornada d'ahir va reunir un total de 48 participants, que es van entrenar tot al matí per demostrar el "millor truc" sobre un dels dos mòduls de la rampa, el calaix, més ample, o la barana.

"Ens va sorprendre molt l'any passat l'ambient que va crear el circuit de skate; no hi estàvem acostumats, però va ser un èxit que va fer més atractiva la fira", va subratllar Jordi Massanés. El Club Esportiu Manresa Skateboard organitzava per segona vegada el Campionat de skate, que va reunir ahir 34 participants, en dues categories, menors i majors de 16 anys. Amb les demostracions d'ahir, que van atreure patinadors tant del Bages com d'altres comarques barcelonines, el club manresà ha muntat per a avui un campionat local perquè "els skaters bagencs s'animin", explica un dels organitzadors Txus López, sense la pressió pel nivell que van demostrar ahir els patinadors.

Propostes per desfogar-se

Un altra de les demostracions que van entusiasmar més van ser les pilotes inflables, el zorball, que, amb els practicanst al seu interior, són empeses avall. "Només fa dos mesos que tenim aquests inflables, però avui ha estat un èxit. Moltes persones ho han volgut provar", va indicar Marc Vidal, de Món d'Oci. Tot i que no es van celebrar partides de paintball, sí que hi havia un espai virtual i un altre per fer-ne proves, on les dianes no eren rivals, sinó paelles metàl·liques. També hi havia la mostra de tir amb arc, que, segons va valorar Mariano Oliveras, del ClubTir Bages, "entusiasma els més menuts; quan veuen les fletxes i com els més grans tensen l'arc, de seguida tenen ganes de provar-ho".

ELS ESPORTS D'AVENtura revolucionen el palau firal.Un dels participants del segon Obert Freestyle, fent una exhibició en el mòdul del calaix, durant els entrenaments del matí.A l'exterior del recinte, es podia fer una prova de paintball amb paelles metàl·liques i, a l'interior, hi havia una mostra virtual Un dels patinadors que van competir a la final de la categoria de majors de 16 anys, del campionat de skate.El zorball va tenir una acollida molt bona al Palau Firal. Els practicants es ficaven dins la pilota inflable, que rodolava camí avall