Un total de 226 persones van demostrar ahir la seva solidaritat participant en la Cursa per la Vida, organitzada per Manresa Mobilitza't amb La Marató de TV3, que pretenia recaptar diners per a les malalties minoritàries. Tots van pagar deu euros per participar en una cursa que va tenir un trajecte de 5 quilòmetres al llarg de 3 barris de la ciutat. La cursa, una de les 15 activitats que organitzava enguany Manresa Mobilitza't, va augmentar la recaptació obtinguda per l'entitat. Ahir, en tancar aquesta edició i quan faltava el recompte de cinc de les activitats, ja s'havien aconseguit 23.461 euros. L'entitat preveu que la xifra final serà superior a la de l'edició anterior, en què es van aconseguir 24.846 euros.

La Cursa per la Vida d'ahir va ser l'acte estrella de la jornada d'ahir. Persones de totes les edats van fer cas omís dels quatre graus de temperatura i, a les 11 del matí, es van posar a córrer. També hi va haver qui va preferir fer-ho caminant, però tots van completar el circuit. El primer dels participants que van arribar va ser David Francome, als 16 minuts. El van seguir Jordi Uró Mompel i Joan Piqué Serra. Les tres primeres noies van ser Alba Gallardo, Sílvia Sánchez i Carme Ballesteros. I de mica en mica, fins als volts de 3/4 de 12, van anar apareixent tots els participants a la plaça de Crist Rei.

Coincidint amb l'arribada de la major part dels corredors, la torxa de l'esperança, que s'havia baixat des de Montserrat, mitjançant relleus, també va finalitzar el seu trajecte en arribar a la plaça de Crist Rei, escortada per una vintena de persones. Entre aquestes hi havia l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí; el cap de CiU, Alexis Serra; el líder municipal del PP, Javier Javaloyes, i el president d'ERC a Manresa, Pere Culell, així com membres d'entitats que han col·laborat amb Manresa Mobilitza't. Un cop a la plaça, la torxa va encendre el peveter que l'esperava al damunt de l'escenari, davant la mirada de desenes de corredors. Les activitats de Manresa Mobilitza't per La Marató van continuar a la tarda amb la narració de contes a La Peixera.