L'Ajuntament de Manresa només ha rebut sol·licituds per iniciar enguany la construcció de 35 habitatges. La xifra contrasta amb els 883 habitatges iniciats el 2005, els 1.777 del 2006 i els 971 del 2007, que van ser els anys de màxima eufòria constructora.

La regidora d'Urbanisme de Manresa, Àngels Mas, ha assenyalat que "la primera i única promoció d'una certa dimensió que s'ha iniciat aquest any és a la carretera de Santpedor". La llicència d'obres que s'ha demanat preveu la construcció d'un edifici de 28 habitatges.

El solar on s'està edificant és a l'inici de la carretera de Santpedor venint des de la Ben Plantada. Abans d'iniciar les obres de construcció es van aterrar les edificacions que hi havia entre els números 6 i 12, una operació que va anar a càrrec de l'empresa santjoanenca Vilà Vila.

Segons consta en la placa que hi ha col·locada a l'exterior del solar, la llicència d'obres es va atorgar el 12 de maig i les obres van a càrrec de l'empresa Construccions Bergadà SL. El promotor és l'empresa Chicalco SL, que ha declinat informar a Regió7 dels detalls de la nova construcció. Actualment s'està treballant intensament per excavar el terreny del solar. Segons han explicat veïns de la zona, els operaris i la maquinària treballen des de les 8 del matí i fins més enllà de les 8 del vespre. Els veïns lamenten el soroll que provoquen els treballs per excavar el terreny.

Si la promoció més gran que s'ha iniciat enguany a Manresa és de 28 habitatges, les altres promocions més petites es reparteixen tant sols 7 habitatges més.