"Completament descuidats". Així afirmen sentir-se els veïns del barri de la Pujada Roja per part de l'Ajuntament de Manresa. L'AV Guix, Cots i Pujada Roja ha volgut denunciar públicament que el consistori no posa fil a l'agulla per solucionar les limitacions amb què conviuen cada dia i que posen en perill la seva seguretat.

El trajecte que han de recórrer els veïns de la part més alta del barri, la Pujada Roja 3, per poder fer ús del transport públic és un dels reclams més antics de l'entitat veïnal. La setantena de persones que viuen a la zona, a tocar del barri de les Cots, "han de realitzar llargues excursions per arribar a la parada", explica Pilar Sucarrats, membre de la junta directiva. La línia de bus urbà que passa pel barri, els Dolors-Viladordis, s'atura en dos punts: al costat del bar Berga, a la carretera de Vic, i a l'Escola Oficial d'Idiomes, a la variant de Manresa. "Si el volen agafar, o bé han d'anar caminant pel voral de la carretera durant més de 500 metres o creuar els camps per punts on ni tan sols no hi ha il·luminació", afegeix Sucarrats. L'entitat veïnal va sol·licitar a l'Ajuntament que acostés la parada al nucli i el bus passés pel camí dels Tovots en lloc de fer-ho per la C-??. "Ho han refusat sense més", lamenta el president veïnal, Josep Call.

La millora del paviment del carrer Pujada Roja és una altra de les queixes. "Els veïns acostumen a ser els que tapen els forats i l'Ajuntament, de tant en tant, hi posa pegats, però al cap de dos dies estem igual perquè s'aixequen", explica Call. Un dels punts més conflictius és l'accés a la carretera de Vic per la Pujada Roja. "El paviment està en tan mal estat que el cotxe no queda estable tocant amb les quatre rodes a terra", afegeix.

Una altra dificultat és la manca de voreres en alguns trams del carrer Pujada Roja, que "ens obliga a aturar-nos per no ser atropellats", es queixa Sucarrats. Lamenta que el barri està poc pensat per als vianants ja que "els que viuen a la Pujada Roja 3 han de creuar la carretera per anar al supermercat i ni tan sols no tenen un semàfor o un pas de vianants. Només els queda jugar-se-la i esperar que no els atropellin", diu.

Els murs que s'esfondren, com ara el que aguanta una de les escales d'accés a l'escola l'Espill i per on cada dia passen infants, completen la llista de millores pendents reclamades a l'Ajuntament.