Segueix-nos a les xarxes socials:

L'AMPA de La Sèquia amenaça de fer protestes si Educació no l'escolta

Els pares i mares no volen un grup extra de P3 el curs vinent, perquè el centre ja està massificat, diuen

L'AMPA de La Sèquia amenaça de fer protestes si Educació no l'escoltaarxiu/j.m.g

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes del col·legi públic La Sèquia de Manresa considera que el departament d'Educació de la Generalitat maltracta l'escola i que no té interès a escoltar les seves reivindicacions. Per això han decidit plantar cara "i no permetre que continuïn fent malbé una escola que hem pujat amb molta il·lusió malgrat els entrebancs que ens van posant". És la resposta de l'AMPA, acordada en una assemblea extraordinària, a la decisió d'Educació d'incorporar al centre un grup extra de P3 el curs vinent.

Quan l'associació va conèixer la decisió d'ampliar de dos a tres els grups de P3 van sol·licitar una reunió amb els responsables de l'Àrea de Planificació Escola de la Catalunya Central. Els van citar pel pròxim 27 de gener. L'AMPA considera, però, que és una data massa propera a les preinscripcions escolars que s'acostumen a fer el febrer. Per aquest motiu a l'assemblea es va resoldre exigir un avançament de la reunió, i afirmen amb contundència que en cas que no sigui així iniciaran una "bateria de protestes per tal de fer sentir la nostra veu i que la ciutat sàpiga quin és el problema que tenim", afirma l'associació.

En un comunicat recorden que l'escola es va dissenyar per acollir dues línies, això vol dir dos grups per curs, amb una capacitat per a 450 alumnes que "actualment ja sobrepassem amb escreix. Tenim una escola massificada donat que ens han adjudicat aquest augment de línies dues vegades anteriorment". Per això argumenten que no poden encabir cap grup més i que "La Sèquia ha complert i compleix amb escreix la seva quota de solidaritat amb la població escolar". Continuen argumentant que el "llistat de greuges que suposa aquesta massificació seria interminable", començant pel fet que que tot el sector de l'escola destinat a educació infantil mai no s'ha pogut fer servir tal i com s'havia dissenyat. Es queixen, també, dels accessos al centre i del col·lapse que hi ha tant al menjador com al gimnàs.

Prem per veure més contingut per a tu