Segueix-nos a les xarxes socials:

Eleccions municipals

Junyent fa una crida al canvi perquè CiU recuperi l'alcaldia

El cap de llista convergent diu que la pròxima legislatura ha de ser la de les petites coses i no la de les grans obres

Més de 300 persones van omplir la sala de la Torre Busquet on tradicionalment se serveixen dinars i sopars. Ahir es va convertir, però, en una sala plena de cadires per escoltar Valentí Junyent i Artur Mas, i el carrer de Viladordis va quedar ple de cotxes aparcats als marges. A primera fila, alcaldes i regidors de tota la comarca, que al final es van fer una foto al pati del local amb el President de la Generalitat sota un gran rètol que deia "Us esperem el 22 de maig".

A l'escenari, més lemes de la precampanya per a les municipals: "CiU, el canvi en positiu".

"Diuen que no tenim experiència. El que tenim clar és la del tripartit al front de l'Ajuntament, i s'ha d'acabar, el seu cicle s'ha acabat". El cap de llista de CiU a les pròximes municipals, Valentí Junyent, responia així a la principal carta que juguen els socialistes en aquesta precampanya electoral per continuar liderant la ciutat: l'experiència. Junyent feia aquestes afirmacions durant la presentació pública de la seva candidatura a l'alcaldia de Manresa en un acte que va tenir la participació del President de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas.

La presentació es va fer a la Torre Busquet, plena de gom a gom. Un vídeo va servir per introduir la figura de Junyent amb imatges seves passejant per Manresa i amb música d'una adaptació dels Goigs de la Llum de fons. Un cop ja a dalt l'escenari, Junyent va continuar presentant-se. "Em considero un apassionat del treball en equip, del diàleg i del consens. Estic il·lusionat amb aquest projecte i amb el repte de liderar un equip".

A continuació va detallar, sense entrar a fons, en els eixos bàsics del seu programa, que ha de començar per "recuperar l'autoestima com a ciutat". Va afirmar que ens "hem de cohesionar com a ciutat, que Catalunya vulgui recuperar Manresa. Només així farà justícia amb el territori i nosaltres serem l'eina que ho farà possible". Va continuar dient que la pròxima legislatura serà la de les "petites coses, no la de les grans obres.

Els ciutadans estan cansats de les grans obres no encertades mentre hi ha esvorancs als seus carrers". També va dir que impulsarà un "urbanisme més amable sense buscar premis" i, en definitiva, "ser al costat dels ciutadans". Així mateix, va assegurar que malgrat que a les pròximes municipals es presentin 10 formacions polítiques, "nosaltres som l'única alternativa creïble i consistent".

Junyent també va tenir paraules d'agraïment per a totes aquelles persones que han mantingut viva CiU durant els 16 anys de tripartit, i no es va oblidar del suport que li dóna la seva esposa, Rosa.

El President Mas va ser l'encarregat de tancar l'acte, i ho va fer encomanat per l'optimisme que es desprenia ahir a la Torre Busquet. En aquest sentit, va afirmar que "no només guanyarem, sinó que ho farem de forma indiscutible i indiscutida perquè a ningú no se li acudeixi fer operacions que acabin fent figa". Per a Mas, que Junyent sigui alcalde seria una bona inversió per a Manresa, el Bages i Catalunya, "i ara tenim l'oportunitat de no equivocar-nos". Va remarcar, també, que "ara fa falta gent que hagi dirigit organitzacions i hagi estat en entitats privades, i això Junyent ho ha fet. Tenir experiència en la gestió del dia a dia és un valor que suma i que no resta gens".

La proclamació pública de Junyent com a alcaldable va acabar amb un brindis amb tot el públic assistent, més de 300 persones, amb Valentí Junyent, Artur Mas i l'únic i últim alcalde de CiU que ha tingut Manresa, Juli Sanclimens, dalt l'escenari.

Prem per veure més contingut per a tu