L'Ajuntament de Manresa ha de fer una nova injecció econòmica a l'actuació de les Escodines, aquesta de 3 milions d'euros, per desencallar-la. En cas contrari, l'empresa responsable de les obres, Dragados, no té cap intenció de reprendre-les. Recordem que la intervenció està aturada fa, com a mínim, un mes. Justament avui fa quatre setmanes que l'Ajuntament va rebre via burofax la notificació de l'aturada de les obres.

Àngels Mas, regidora d'Urbanisme, va explicar ahir que en el ple de dilluns vinent el govern manresà presentarà un acord per tal que s'aprovi una partida de 3 milions d'euros per a Forum. Aquests diners corresponen a les subvencions pendents de rebre de la Generalitat. Uns diners, diu la regidora, que amb el canvi de govern encara no s'han fet efectius. El problema és que Dragados no se'n refia i vol tenir la garantia que, si no arriben aquests diners, l'Ajuntament se'n farà càrrec. D'aquí l'acord esmentat, amb què, explica Mas, "si no cobréssim les subvencions l'Ajuntament assumiria l'import". Això, però, remarca, no ha de passar. "Estem absolutament convençuts que les subvencions arribaran". Per tant, només es tracta d'una sortida ràpida per impedir que les obres quedin aturades més temps del que ja fa que ho estan. La regidora informa que els 3 milions d'euros corresponen als 2 milions que Forum deu a Dragados per l'obra feta i, la resta, a una part que està per fer.

Justament en el darrer ple municipal, el 21 de març, es va portar a aprovació l'aportació a la societat municipal Forum SA d'1 milió d'euros en concepte de subvenció per a l'execució de l'actuació Escodines. En aquell cas era per poder tirar endavant la construcció dels pisos de compra davant la impossibilitat d'accedir a cap préstec hipotecari. Segons va dir l'alcalde, Josep Camprubí, "fa tres mesos que anem darrere les entitats d'estalvi" sense èxit. Es va aprovar sense el suport de l'oposició, que es va mostrar extremadament crítica amb com s'ha portat l'operació. El dilluns a sobre, en el balanç final del Pla de Barris, Mas va anunciar que la setmana a sobre Dragados tornaria a les Escodines després de "fixar un calendari dels pagaments pendents i un altre dels que queden per executar".