Els consells escolars dels col·legis Flama i Bages de Manresa no es van posar d'acord sobre l'horari que havien de fer el curs vinent i finalment ha estat Ensenyament qui els ha dictat. Els dos centres faran l'horari recomanat per la Generalitat: de 9 a 2/4 d'1 del migdia i de 3 a 2/4 de 5 de la tarda. D'aquesta manera, tots els centres de primària públics de Manresa faran el mateix horari, tret d'aquells que mantenen la sisena hora i que són el Renaixença, el Pare Ignasi Puig, el Pare Algué i el Serra i Hunter, a la Balconada.

Flama i Bages eren els dos únics col·legis on faltava decidir els horaris de les classes per al pròxim curs. A tots dos centres les associacions de mares i pares d'alumnes defensaven l'horari tradicional que hi havia abans de la implantació de la sisena hora: de 9 a 12 i de 3 a 5, mentre que altres col·lectius del consell escolar com els professors optaven pel que recomanava Ensenyament.

La decisió "s'ha rebut amb normalitat", explicava el president de l'AMPA de la Flama, Marc Olivé. "Les famílies s'acomodaran a aquest horari". Segons Olivé, el desacord que hi ha hagut per triar l'horari "no l'hem vist com un conflicte obert, sinó com un procés normal que s'ha debatut amb arguments raonats per ambdues parts". Opinava que el que veritablement s'ha de lamentar "és que treguin la sisena hora. L'educació necessita més recursos i no pas retallades".

Per altra part, el director del col·legi Bages, Xavier Balet, deia que l'horari que els ha marcat Ensenyament ja és el que es va imposar al consell escolar, però sense la majoria suficient. Balet es felicitava que el cas hagi quedat resolt, perquè estaven pendents que es prengués una decisió per planificar el curs vinent i "fer els horaris dels mestres. També perquè l'AMPA pogués muntar les activitats extraescolars".

Com en el cas de la Flama, Balet insistia que no hi ha cap mena d'enfrontament entre el col·lectiu de professors de l'escola i l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes del centre. "Es va fer una votació i no va sortir. És un procés normal. En no haver-hi acord es va deixar en mans del departament, entenent que els pares i nosaltres acataríem el que digués".