El CAP Plaça Catalunya o Lepant va obrir les portes l'1 de juny del 1988. Hi havia 19 professionals i 10.000 historials oberts. Aquest CAP i el de la Sagrada Família depenen de l'Institut Català de la Salut (ICS), mentre que els CAP Barri Antic i Bases de Manresa depenen de la Fundació Althaia.

Pocs anys després de la seva entrada en funcionament el personal de la casa va posar en evidència les deficiències estructurals, de seguretat i de comoditat de l'edifici que l'acull. Les seves queixes, però, només van ser escoltades a mitges. Així, l'any 2007 van decidir portar a terme una campanya pública per reclamar millores al centre, penjant pancartes en les quals es podien llegir missatges com 19 anys de promeses. Necessitem un centre nou! i Fets. No paraules. La campanya va anar acompanyada d'una recollida de signatures dels usuaris per fer més pressió al departament de Salut. Aquell 2007 van construir una sortida d'emergència al centre, que no en tenia.

El doctor Antoni Garde va ser el director del CAP Plaça Catalunya des del 1988 fins al 2007, en què el va rellevar en el càrrec la doctora Dolors Comet, actual directora del Servei d'Atenció Primària del Bages, Berguedà i Solsonès. Des del març del 2009 ho és la doctora Elisabeth Descals.