Navàs ha acumulat més de 2.000 euros en les dues tongades d'actes benèfics que s'han muntat darrerament al poble, amb l'objectiu de recollir fons i ajudar a finançar una expedició anual de metges i infermeres al Txad per operar nens malalts a través de l'Associació Humanitària de Solidaritat.

L'última recol·lecta es va fer dilluns, en la tradicional marató solidària que organitza per Sant Esteve Germans del Món en col·laboració amb la televisió local, Canal N, i l'emissora municipal, La Veu de Navàs, i que enguany també destinava els beneficis al Txad. En total, es van recollir 1.050 euros, que s'afegien als aproximadament 1.100 euros més aconseguits en els actes solidaris que es van allargar durant pràcticament una setmana a mitjan octubre, i que, entre altres coses, van incloure un espectacle de màgia, activitats per a nens i avis i un concert benèfic amb Gossos, Mesclat i e-Bastards.

El conjunt d'activitats solidàries han estat impulsades a Navàs per la documentalista local Fina Sensada i pel mateix Ajuntament, i dilluns culminaven amb la marató de Germans del Món i els mitjans de comunicació locals, que van realitzar més de tres hores de programació en directe. El donatiu més alt van ser els 250 euros aconseguits amb la subhasta d'un quadre pintat al plató per l'il·lustrador Valentí Gubianas mentre es feia el programa. També hi van intervenir, entre altres, la mateixa Fina Sensada, la fotògrafa Anna Selga, actors del Grup Escènic i l'alcalde de Navàs, Jaume Casals. Igualment, hi va haver actuacions de l'escola municipal de música i de la Coral Nova, i es va fer un recital de poemes de Rossend Sellarés.