El PSC presentarà en el proper ple municipal una moció de suport a les cooperatives. L'objectiu és que "Manresa es comprometi de forma institucional amb la promoció del cooperativisme, tal com reclama l'ONU amb motiu de l'Any Internacional de les Cooperatives, que se celebra aquest 2012".

Entre els compromisos proposats, el text de la moció inclou el de "treballar per millorar i, si s'escau, ampliar les eines i recursos de l'Ajuntament per donar a conèixer la fórmula cooperativa a les persones emprenedores que s'atenen des de les diferents dependències municipals, comptant amb la col·laboració de les organitzacions representatives del sector". Recorda que "l'anterior govern municipal [tripartit] ja va impulsar, durant l'anterior mandat, la creació d'un viver d'empreses d'economia social".

Més de 55 cooperatives

L'ONU vol que l'Any Internacional de les Cooperatives, sota el lema Les empreses cooperatives construeixen un món millor, serveixi per reconèixer "la valuosa contribució de les cooperatives a les persones i al seu entorn". A Catalunya existeixen més de 4.000 cooperatives, que generen més de 60.000 llocs de treball i facturen

anualment prop de 7.000 milions d'euros. En el cas de Manresa, més de 55 cooperatives desenvolupen la seva activitat empresarial.

Les cooperatives són empreses democràtiques que promouen l'ocupació estable i de qualitat, la responsabilitat social, l'arrelament al territori i la màxima implicació en el desenvolupament econòmic i social de totes les persones, incloent-hi també els col·lectius més desfavorits.