La presidenta de l'Associació de Veïns de la Sagrada Família de Manresa, Marina Hosta, ha defensat que avui només puguin votar els socis de l'entitat per decidir si es manté o no el local del carrer de Roger de Flor que les darreres dècades ha estat la seu social. Els defensors de mantenir el local van manifestar ahir que la votació hauria de ser oberta a tot el barri, però que, malgrat això, no pensaven impugnar la consulta.

Hosta lamenta que s'hagi embolicat tant un tema que ella veu molt clar i que és optar entre un local que costa molts diners cada mes a l'associació o un altre que és gratuït i és millor. Sobre les crítiques a la votació, la presidenta veïnal recorda que, precisament, les normes estan per evitar les arbitrarietats i hi ha "uns estatuts que cal complir", que no ha posat ella i que marquen com han de ser processos com aquest. "Aquesta és la part que ells no entenen o no volen entendre", diu. I afegeix que tothom qui vulgui tindrà la porta oberta a l'assemblea i la votació d'aquesta tarda a les 6, però, "evidentment, qui té dret a votar és el soci, que per això és una associació, sinó seria una altra cosa. Totes les entitats tenen normatives, i no les posem nosaltres". Hi haurà 3 votacions i més de mil famílies amb dret a vot per decidir què fer. Reitera que en el cas que la votació sigui favorable a mantenir el local del carrer de Roger de Flor, "serà la residència de la Sagrada Família i no l'associació de veïns qui el gestionarà". L'entitat veïnal se centrarà en el nou local cedit per CatalunyaCaixa a l'Ajuntament i que el govern municipal ha cedit a l'associació de veïns.

Hosta reitera que no és cert que en aquest espai es puguin fer menys coses que en l'antic local social i defensa que té moltes possibilitats, millors condicions i és més còmode i amable per ser-hi.