Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir el migdia un escalador accidentat a la muntanya de Montserrat, que va resultar ferit greu mentre feia ràpel, en caure d'una alçada d'uns vint metres. El ferit, Ramon R., de 30 anys i veí d'Alzira (València), va caure al torrent de Santa Maria, a prop de l'estació del funicular.

L'avís d'emergència el va donar un testimoni a 3/4 de 12 del migdia. El jove havia caigut en un lloc de difícil accés pel que s'hi va traslladar un helicòpter del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i el Grup d'Emergències Mèdiques (GEM). L'operatiu de rescat també va comptar amb la participació dels Mossos d'Esquadra, Creu Roja i personal del telefèric.

Els efectius de Bombers que van accedir al ferit el van immobilitzar i li van fer una primera assistència mèdica. La metgessa del GEM el va intubar i després de ser estabilitzat els membres del GRAE van carregar-lo amb llitera per a la seva evacuació. El jove accidentat, que presentava un traumatisme toràcic i abdominal greu, va ser evacuat en l'helicòpter a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.