El Ministeri d´Hisenda i Administracions Públiques ha aprovat el pla d´ajust presentat per l´Ajuntament de Manresa per poder accedir al crèdit per fer front al pagament dels deutes a proveïdors, segons que s´ha confirmat avui. Amb aquest tràmit finalitza el procés obert el 15 de març, quan es van enviar al ministeri les factures pendents de pagament anteriors al 31 de desembre de 2011, i que es va completar amb l´aprovació del pla d´ajust en un ple extraordinari celebrat el passat 30 de març.

Fonts de la regidoria d´Hisenda han explicat que l´import final del crèdit que el Govern central aprovarà en favor del consistori manresà no superarà els 7,5 milions d´euros, encara que inicialment les factures pendents de pagament a proveïdors de l´Ajuntament i de les empreses municipals sumaven 9,2 milions d´euros.

La raó és que en aquest mes i mig –des del dia que es van presentar les factures fins avui- s´ha fet front al pagament d´aproximadament un 20% de l´import d´aquestes factures a diversos proveïdors. A finals d´aquesta setmana, un cop revisades amb detall les factures que ja s´han pagat, es concretarà la quantitat definitiva del crèdit.

En el pla d´ajust l´Ajuntament estava obligat a elaborar unes previsions econòmiques per al període 2012-2022 que li permetessin fer front al pagament del crèdit que ara rebrà sense incórrer en impagaments o altres desequilibris de les finances municipals.

L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s´ha felicitat avui per l´aprovació del pla d´ajust i ha valorat positivament la notícia perquè "gràcies a la bona feina dels professionals de l´Ajuntament hem aconseguit que s´ aprovés aquest pla, que significa que podrem complir millor els nostres compromisos de pagament amb les empreses i els autònoms que treballen amb l´Ajuntament.

Valentí Junyent adverteix que, "tot i ser una bona notícia, aquests ajuts del l´Estat són el reconeixement del mal finançament dels ens locals, que han d´oferir uns serveis per als quals no disposen de recursos suficients”.