Aglutinar tots els sindicats, partits polítics, associacions, comitès d'empresa i totes les plataformes i entitats que treballen per defensar la sanitat pública. I, tots plegats, seure al voltant d'una taula i dissenyar un Pla de Salut que millori el que hi havia abans de les retallades. Un pla, adverteix Enric Martí, membre de la Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública del Bages, que no ha de comportar pas una despesa econòmica inassumible en la situació actual.

La proposta que sorgeix de la plataforma bagenca tot just ha fet la primera passa: la d'anunciar la idea públicament. Ara queda tota la resta, que no és poc. La feina d'explicar-ho a les respectives organitzacions per concretar "un acord social i polític que coordini el treball que estan fent arreu de Catalunya diferents plataformes i entitats enfront de les retallades i el deteriorament de la nostra sanitat pública". Amb un objectiu: desenvolupar "un Pla de Salut en la línia de millorar el que hi havia fins abans de les retallades, configurant un projecte universal, eficient i de qualitat. Un acord que plantegi alternatives en l'àmbit sanitari que no facin recaure la crisi que patim sobre els col·lectius més febles i la gent treballadora, i que si requereix esforços de tots, siguin proporcionals als ingressos i als recursos de cadascú". Per això, consideren que "són prioritaris la persecució del frau fiscal i una fiscalitat més justa i progressiva".

A banda d'aquesta iniciativa, la plataforma sanitària també ha anunciat la seva decisió d'"adherir-se i donar suport a la Iniciativa Penal Popular (IPP) que promouen multitud d'entitats de Catalunya com una forma de fomentar i de donar suport davant la Justícia a les reclamacions individuals i col·lectives de la ciutadania com a conseqüència dels serveis no prestats o bé dels dèficits en l'atenció derivats de les retallades sanitàries".