Quaranta-set persones ja s'han inscrit a la jornada informativa per conèixer els canvis provocats als barris amb l'arribada de la immigració que es farà aquest dissabte. La jornada és organitzada per diverses associacions de veïns, Bages per Tothom i l'Ajuntament.

La jornada té per objectiu aportar eines i recursos per entendre i treballar la nova realitat que suposa la immigració. En paraules del president de l'Associació de Veïns de la Balconada, Joan Baena, "des del moviment veïnal no volem per coses per als nouvinguts sinó amb els nouvinguts. És la millor manera de desdibuixar tòpics i llegendes urbanes que es generen des de la incomprensió i la distància".

Actualment el 18% de la població de Manresa és nouvinguda. Amb la crisi econòmica la xenofòbia s'ha estès, en opinió del president de Bages per Tothom, Francesc Navarro, tot i que "abans ja existia. Abans era per ignorància, i ara és racisme pur i dur. La història es reprodueix", assegura.

En la jornada hi participaran especialistes i també es formaran grups de treball d'on han de sorgir propostes de treball.

Es farà a la casa Flors Sirera dissabte de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia.