Els canvis de circulació al centre de Manresa per buidar la plaça d'Espanya de trànsit no han agafat per sorpresa els partits a l'oposició. Sònia Díaz (PSC), Joan Vinyes (ERC) i Adam Majó (CiU) han insistit a recordar que estan inclosos en el pla de mobilitat i que, per tant, s'havien discutit i consensuat fa molt temps. Els aproven. En el que no estan d'acord és com s'ha resolt el carril bici, traient el tram de la banda de l'Atlàntida. Xavier Javaloyes (PP) sí que pensa que ha estat una bona idea.

Vinyes diu que "els canvis de circulació els veiem bé i els celebrem" però critica l'eliminació del tram de carril bici segregat, que era la punta de l'iceberg d'una filosofia consistent a restar aparcament per restar cotxes de cara a tenir un centre cada cop més pensat per als vianants. Creu que "és un pas enrere". Díaz pensa que si aquest tram del carril bici ha estat problemàtic és perquè no s'hi han dedicat prou esforços. Hi afegeix que "no veiem clar que [a la calçada de la zona 30] hi convisquin els cotxes i les bicicletes. La senyalització haurà de ser molt clara. Li donarem un marge de temps però no és la millor opció per als ciclistes". Javaloyes considera positiu treure el tram de carril bici del Passeig. "No cal tants carrils". Demana avançar "en la línia de la convivència entre les persones, bicis i cotxes amb la zona 30". Majó insisteix que l'equip de govern "ha venut com un gran canvi de la mobilitat tres actuacions ja anunciades fa mesos, i anys, en el cas de la rotonda del carrer de Súria". Valora com un "error" eliminar el tram de carril bici, que "era l'opció menys dolenta".

Majó i Díaz troben a faltar en el programa de millora de la mobilitat de CiU una aposta més decidida pel transport públic; per exemple, fent possible el carril bus.