Unes 300 persones, amb una important representació d'alumnes de secundària i de gent gran, van assistir ahir al migdia a l'acte institucional del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que es va escaure diumenge però que es va traslladar a ahir perquè abans-d'ahir era festiu i dia d'eleccions.

La commemoració va tenir com a punts culminants la lectura d'una carta adreçada a un maltractador signada per usuàries del grup d'ajuda mútua Lilium, a càrrec de Montse Margarit, membre del Consell Municipal de la Dona; i del manifest signat per Joan Albert Espinosa, Guillem Farré, Cinta Macià, Martí Pregonas, Guillem Ramos i Àlex Santiago, alumnes de l'Institut Pius Font i Quer. Tots sis van comentar a Regió7 que el de la violència masclista és un tema del qual encara es parla massa poc perquè és considerat tabú.

Hi va haver cinc minuts de silenci i paraules de l'alcalde Valentí Junyent, que va lamentar que s'hagin de continuar fent actes com el d'ahir i va ressaltar la importància de la sensibilització i d'un major compromís de les institucions i la societat en general per acabar amb xacres com aquesta. Al terra hi havia 43 espelmes enceses, tantes com dones mortes enguany a l'estat espanyol fins el 20 de novembre. També hi havia 43 siluetes negres fetes per interns dels Lledoners on els alumnes dels centres assistents (Ave Maria, Pius, Joviat i Pilar) van pintar, al final, missatges contra a violència sexista. Abans, els participants del taller de Cançons de tots els temps de la regidoria de Gent Gran van interpretar tres cançons. Al balcó de la casa consistorial hi penjava un llaç blanc i a la plaça lluïen tres pancartes reclamant Prou agressions i Prou violència contra les dones. Aquest dissabte a la tarda hi haurà una encesa d'espelmes a la plaça de Sant Domènec.