La situació de necessitat extrema en què es troben moltes persones fa més indispensables que mai iniciatives com el banc dels aliments. La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa s'hi ha solidaritzat i, amb la complicitat de l'agent artístic José Manuel Álamo i de l'Ajuntament, ha organitzat per a aquest diumenge, al teatre Conservatori, un festival solidari artístic. Qui vulgui anar-hi no haurà de pagar entrada. Només es demana que hi aporti algun producte per menjar, com arròs, tonyina, oli, pasta i, si es vol, algun pensat per a les festes de Nadal, com una barra de torrons.

Voluntaris del banc dels aliments s'encarregaran de recollir les aportacions de la ciutadania per traslladar-les a la seu de la carretera de Vic i, allà, fer-ne el repartiment a les famílies que els són derivades. Per anar bé, cal dur un mínim d'un producte per persona i, si és una família, un per cap. El festival començarà a 2/4 de 12 del migdia i acabarà abans de dinar. Es podrà entrar i sortir (no caldrà quedar-se a veure totes les actuacions). Qui primer actuarà serà el grup d'havaneres Cor de Catalunya. També hi passaran Julio Madrid (cantant), Antonio el Remendao (rumba), Roser (escola de dansa), Manel el Mag, Montse Peiron (grup de ball) i Rosaly (animació infantil). Actuaran de franc.

Ahir, a la seu de la federació de barris, el president de la mateixa, Enric Martí, va presentar la iniciativa acompanyat per la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; Lluís Coll i Teresa Torrabadella, secretari i tresorera de la federació, respectivament; i Álamo, que va ser qui a principi d'any va fer la proposta a la federació. Martí va reconèixer que, que ell recordi, serà el primer cop que l'ens veïnal organitza un esdeveniment d'aquest tipus, forçat per les circumstàncies actuals, si bé algunes associacions de veïns ja n'han fet pel seu compte. Rosich va agrair la iniciativa i no va descartar que es pugui repetir més endavant. L'Ajuntament hi ajuda abaratint el cost de l'ús del teatre.