Segueix-nos a les xarxes socials:

Salut guardona Althaia per haver reduït les llistes d'espera

També rep el guardó un projecte de telemedicina relacionat amb la dermatologia del CAP Plaça Catalunya

Salut guardona Althaia per haver reduït les llistes d'espera

L'especialitat de dermatologia a Althaia ha passat de tenir una llista d'espera de 7 mesos el maig del 2011, a 10 dies el febrer del 2012. La col·laboració entre el Servei d'Atenció Primària Bages-Berguedà amb Althaia a l'hora de posar en marxa un projecte de telemedicina ha fet possible aquest descens que el departament de Salut va premiar ahir durant l'acte Pla Salut 2011-2015.

La iniciativa, anomenada teledermatologia, es va posar en marxa a finals del 2010 al llavors CAP de plaça Catalunya. Els metges de família veuen la lesió de la pell, la fotografien i l'envien, juntament amb l'historial clínic del pacient, a l'agenda de la teledermatologia. L'especialista ho consulta i passa el diagnòstic i tractament al metge de família, que ho comunica al pacient. En el cas que fos necessari es cita el pacient a una cita presencial.

Per fer possible el projecte ha fet falta la col·laboració entre l'Institut Català de la Salut i Althaia.

Fins el setembre d'aquest any, el 27,9% de les visites de dermatologia d'Althaia al Bages s'han fet amb aquest sistema, mentre que al Berguedà se'n van fer 26. Al juliol d'aquest any el Solsonès s'ha afegit al projecte.

Prem per veure més contingut per a tu