L'especialitat de dermatologia a Althaia ha passat de tenir una llista d'espera de 7 mesos el maig del 2011, a 10 dies el febrer del 2012. La col·laboració entre el Servei d'Atenció Primària Bages-Berguedà amb Althaia a l'hora de posar en marxa un projecte de telemedicina ha fet possible aquest descens que el departament de Salut va premiar ahir durant l'acte Pla Salut 2011-2015.

La iniciativa, anomenada teledermatologia, es va posar en marxa a finals del 2010 al llavors CAP de plaça Catalunya. Els metges de família veuen la lesió de la pell, la fotografien i l'envien, juntament amb l'historial clínic del pacient, a l'agenda de la teledermatologia. L'especialista ho consulta i passa el diagnòstic i tractament al metge de família, que ho comunica al pacient. En el cas que fos necessari es cita el pacient a una cita presencial.

Per fer possible el projecte ha fet falta la col·laboració entre l'Institut Català de la Salut i Althaia.

Fins el setembre d'aquest any, el 27,9% de les visites de dermatologia d'Althaia al Bages s'han fet amb aquest sistema, mentre que al Berguedà se'n van fer 26. Al juliol d'aquest any el Solsonès s'ha afegit al projecte.