La influència de Sant Ignasi també s'estén al món dels fogons. Manresa dóna nom al que és considerat com un dels millors restaurants del món. És a la ciutat californiana de Los Gatos, i recentment ha entrat a formar part dels 20 millors restaurants dels Estats Units. Paral·lelament ha mantingut les dues estrelles Michelin que ja tenia.

El portal gastronòmic Bonappetit ha considerat el restaurant Manresa com un dels 20 millors dels Estats Units, i n'ha destacat la voluntat del seu xef i propietari de l'establiment, David Kinch, de treballar amb ingredients frescos que es produeixen a menys d'un quilòmetre a la rodona del seu establiment. L'any passat la revista britànica especialitzada en gastronomia, Restaurant, va incloure el restaurant a la llista dels 50 millors establiments del món.

Los Gatos és una població de 30.000 habitants situada a 80 quilòmetres al sud de la ciutat de San Francisco. A la pàgina web del restaurant expliquen que el nom de Manresa prové d'una "ciutat medieval de la regió de Catalunya famosa per la seva basílica gòtica i un monestir".

Els primers jesuïtes que van arribar a Califòrnia van batejar amb el nom de Manresa la franja de platja que que hi ha al sud de Santa Cruz, les illes que hi ha just davant de la costa californiana. Per això el restaurant també es va batejar amb el nom de la capital del Bages on hi va fer estada sant Ignasi. Els preus dels menús van dels 125 als 175 dòlars.