El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat aquest dimecres a la tarda les obres d'ampliació del CAP Bages de Manresa, que han tingut un cost de 11,5 milions d'euros i que s'han allargat tres anys més del previst inicialment. Les obres van començar el 2008 i la durada prevista era de 27 mesos.

Ruiz ha destacat que aquest nou equipament és un exemple de cap a on ha d'orientar-se el model sanitari català "més dirigit a evitar la malaltia i les seves conseqüències".

Segons ell, l'èxit del sistema no és fer molts trasplantaments "sinó cada dia tenir la necessitat de fer-ne menys". Ruiz també ha assegurat que les obres d'ampliació de l'Hospital Sant Joan de Déu segueixen el calendari previst.

L'antic 'ambulatori' dóna cobertura a 22.555 persones

Les obres d´ampliació i remodelació del CAP van començar l´any 2008 amb un pressupost d´11,5 milions d´euros (10,2 milions de l´obra i 1,3 milions d´equipaments).

El CAP Bag es és un edifici de cinc plantes, en el qual es troba l´àrea bàsica de salut Manresa 2, i dóna cobertura bàsica a una població de 22.555 habitants. El CAP està situat en un edifici emblemàtic de la ciutat i va entrar en funcionament el 15 de març de 1970.

Conegut popularment com "l'ambulatori", va ser el primer centre d´especialitats per a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès. Fins als anys vuitanta, el CAP Bages incloïa tots els serveis d´atenció primària de la ciutat de Manresa. La ciutat disposa actualment de quatre centres d´atenció primària.

A més, manté l´activitat de suport a l´atenció especialitzada hospitalària del Bages, l´atenció a la salut sexual i reproductiva, i altres serveis de suport a l´atenció primària com el PADES, serveis de radiologia, la unitat d´atenció al viatger o el punt d´atenció continuada.

Boi Ruiz també visita Castellgalí i Sallent

Abans de la inauguració del CAP Bages, el conseller de Salut havia iniciat la seva visita a Castellgalí, o n ha estat rebut a l´Ajuntament i, posteriorment, ha visitat el nou Consultori Local de Salut i les instal·lacions de l´empresa química Grup Lasem, implantada en aquesta població.

Al migdia, Boi Ruiz ha visitat l´Ajuntament de Sallent i les instal·lacions de l´empresa Promeba a la mateixa població, abans de desplaçar-se a Manresa per cloure la seva visita al Bages.