Miquel Riera, president de Creu Roja Manresa, treia pit ahir en la presentació dels actes dels 20 anys del Casal-Ot. El centre obert gestionat per Creu Roja no només va ser pioner a Manresa, on va començar a funcionar amb Jordi Rodó com a regidor que el va fer possible; també a Catalunya, destacava Riera. El model l'han imitat els altres tres centres oberts que hi ha a la ciutat, el de la Font, el de la Balconada i de Valldaura, afegia la regidora de Serveis Socials, Mercè Rosich.

El Casal-Ot és l'altra família dels nens i nenes de 3 a 12 anys que viuen en una situació de risc social als quals atén. En total, en aquests vint anys n'hi han passat 174 i hi han treballat 13 professionals del món social, la gran majoria dones, a banda del voluntariat de Creu Roja, sempre predisposat. Com a exemple, una dada: del 2008 al 2012 aquest voluntariat va passar de 9 persones a 26. Judit Farell, Ester Duarri i Sara Cuscullola són tres de les persones que fan rutllar el centre. Són educadores socials. Farell també és la responsable del Casal-Ot, i Cuscullola, la cap del voluntariat que hi ajuda.

El servei, que té el suport de l'Ajuntament i de la Generalitat, ha sabut adaptar-se al pas del temps. Va començar els caps de setmana a la Renaixença el 1991 i al cap de tres anys ja va ampliar l'horari de dilluns a divendres. A dia d'avui l'alimentació, la higiene i el suport en l'escolarització són els tres pilars del centre, que atén vint infants que hi són derivats pels serveis socials de l'Ajuntament i que, quan superen aquesta edat, poden continuar al JNA i a la Luduguru, serveis que també porta Creu Roja.

Després d'una festa interna celebrada el març i d'un concurs de dibuix per a les escoles que acull la biblioteca infantil del Casino, el proper acte serà el 8 de juny, a la plaça del Milcentenari, on té la seu.