L'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, la Fundació Universitària del Bages (FUB) i el centre sociocultural i esportiu Ateneu Les Bases, organitza el curs monogràfic "Els nous reptes de la gestió d'entitats esportives en temps de crisi", el proper 4 de març, a la Sala d´actes de la FUB a Manresa.

Els detalls de la jornada han estat presentats avui al migdia pel regidor d´Esports i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i pel president l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP), Josep Montaña.

Junyent ha agraït a l´ACGEP "la descentralització en l´organització de la jornada i la seva celebració a Manresa, una ciutat amb un molt alt nivell esportiu i unes molt bones instal·lacions". L´alcalde i regidor d´Esports ha animat "a directius, tèccnics i administratius de les entitats a assistir-hi. En els moments que vivim, és adient conèixer noves idees i noves estratègies en la gestió esportiva".

Per la seva part, Josep Montaña ha explicat que "és voluntat de l´ACGEP fer aquests actes a tot el territori i amb un tema principal de debat que es complementa amb d´altres conferències relacionades, i amb la participació de ponents experts en la matèria". El president de l´AACGEP ha assegurat que el tema triat "és un tema que ens preocupa en aquests moments, quan hi ha un menor suport de les institucions i del sector privat, i ens toca fer més amb menys".

Per a Montaña, la jornada ens servirà per anar reflexionant sobre "la necessitat d'una progressiva professionalitat de les petites i mitjanes entitats esportives, per donar a conèixer les activitats que desenvolupa l´Associació i perquè aquest acte esdevingui un espai d'intercanvi per a gent de l´esport".

Ampliar els coneixements per prendre millors decisions

El curs monogràfic té l´objectiu d´ampliar el ventall d´alternatives i coneixements a l´hora de prendre decisions en una gestió esportiva sotmesa a un entorn de crisi com l'actual, amb la realització de diferents conferències a càrrec d´experts i expertes del sector. Es proporcionaran idees per respondre a les noves situacions en la direcció d´entitats esportives influenciades per unes característiques econòmiques diferents.

Ells assistents podran intercanviar opinions entre ells, compartint experiències amb la fi d´afrontar nous reptes de futur relacionats amb la respons abilitat de les relacions laborals, l´economia i la comptabilitat dels gestors esportius en les seves entitats.

El curs consta de dues jornades, matí i tarda, amb la opció de dinar a la FUB de Manresa. Durant la jornada es durà a terme una visita a les entitats del centre sociocultural i esportiu Ateneu Les Bases, i una altre visita opcional, a les entitats del complex esportiu el Vell Congost.

Les inscripcions, que són de 35€, estan obertes i es poden fer a través de la pàgina web de l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals. L´Ajuntament de Manresa subvenciona el 50% del preu a les entitats esportives sense ànim de lucre de la ciutat. Per a més informació, cal adreçar-se a la secció d´Esports de l´Ajuntament.