L'expresident de PxC, Josep Anglada, ha negat que hagi transferit de forma irregular diners del compte del grup municipal de Vic al de Manresa i ha defensat la seva potestat per fer els moviments econòmics que estimi oportú.

«Tenia la potestat per moure treure, posar i fer el que a mi em donés la gana, m'explico?», ha assegurat a aquest diari, i ha afegit que els 19.000 euros ingressat al compte de PxC a Manresa són diners que corresponien a aquest grup municipal.

Anglada ha fet aquestes declaracions a Regió7 després que els tres regidors del grup municipal de Vic que li són contraris denunciessin en roda de premsa que l'expresident hauria retirat 32.000 euros del partit «sense justificar», dels quals 13.200 ja han estat retornats mentre que la resta els hauria ingressat a un altre compte del partit. El regidor que aspira a ser el successor de Josep Anglada al front de PxC a Vic, Joan Carles Fuentes, ha assegurat que els diners que va retirar l'expresident del partit del compte del grup municipal tan bon punt va ser cessat del càrrec van ser ingressats al compte que la formació té a Manresa.

Els tres regidors contraris a Anglada van intentar bloquejar el compte per impedir que Anglada fes cap moviment després de la seva cessió com a líder del partit. Aquella mateixa nit, però, es van adonar que Josep Anglada ja havia retirat 32.000 euros a través de la banca electrònica, deixant el compte gairebé buit. En un primer moment aquests diners es van ingressar al compte de Plataforma Vigatana, el partit originari que donaria lloc anys més tard a Plataforma per Catalunya, i que Anglada encara té registrat a Vic.

Quan els regidors contraris a Anglada han tingut accés als comptes, han comprovat que hi ha diversos moviments monetaris "que Anglada no ha justificat". Fuentes ha assenyalat que arribaran" fins al final" per conèixer els motius de les extraccions sense concepte.

Estic fart d'aquest tema

L'expresident del partit, molt alterat, ha explicat a aquest diari que estava «fart d'aquest tema» i que si algú tenia algun dubte «ja saben on és el jutjat».

Anglada ha dit que no volia entrar en aquest joc que «es van retirar uns cèntims del compte d'aquí Vic, però no perquè ho digués jo sinó perquè ho va dir la regidora Marta Riera davant la precarietat econòmica que està passant Joan Carles Fuentes. Jo ratifico que Joan Carles Fuentes no és una persona de fiar un sol euro. Per això es van retirar aquests diners del grup municipal de PxC de Vic».