La picabaralla, que ha estat -entre d'altres- motiu de divisió en el si de Plataforma per Catalunya (PxC), pels moviments "injustificats" de Josep Anglada amb els diners de la formació política ha arribat a Manresa. En una roda de premsa ahir, el regidor de PxC a Vic, Joan Carles Fuentes, va explicar que dels 32.000 euros que l'excap de PxC va retirar del compte de la formació quan van començar els conflictes en el partit, una part -equivalent a 13.200 euros- havia estat retornada al compte de la secció municipal de Vic, mentre que la resta els hauria ingressat en el compte que la formació té a Manresa.

Els tres regidors contraris a Anglada van aconseguir bloquejar el compte per impedir que Anglada fes cap moviment després de la seva cessió com a líder del partit. Aquella mateixa nit, però, es van adonar que Josep Anglada ja havia retirat 32.000 euros a través de la banca electrònica, deixant el compte gairebé buit. Segons ha explicat el mateix Anglada, en un primer moment aquests diners es van ingressar al compte de Plataforma Vigatana, el partit originari que donaria lloc anys més tard a Plataforma per Catalunya, i que Anglada encara té registrat a Vic.

Ara que els regidors contraris a Anglada han tingut accés als comptes, han comprovat que hi ha diversos moviments monetaris "que Anglada no ha justificat". Fuentes ha assenyalat que arribaran" fins al final" per conèixer els motius de les extraccions sense concepte.

Durant la roda de premsa d'ahir, Fuentes va explicar que l'expulsió d'Anglada del partit es durà a terme aquest dimecres. Per tant, el canvi de portaveu a l'ajuntament es dirimiria en una sessió extraordinària "que l'alcalde es va comprometre a dur a terme tan bon punt es fes efectiva l'expulsió", va puntualitzar Fuentes.